Cellulitis behandeling

Cellulitis

Wat is Cellulitis?

Cellulitis komt vooral bij vrouwen voor. Het elastische bindweefsel van de vrouw is van nature zachter en losser dan van de man. De lichamelijke veranderingen bij de vrouw, zoals bijvoorbeeld tijdens de pubertijd, de zwangerschap en de menopauze vergen veel van de elasticiteit van het weefsel. Onder invloed van hormonen (oestrogeen), eenzijdige voeding en weinig beweging, zet zich meer vet in de cellen van de onderhuid af. Deze cellen kunnen wel tien keer zo groot worden en duwen dan het zwakke bindweefsel tot aan de huidoppervlakte. Hierdoor ontstaan bobbels en putjes in het huidoppervlak, de zogenaamde sinaasappelhuid. Bovendien drukken de gevulde vetcellen op de fijne vaatsystemen van het bloed- en lymfestelsel. Door een belemmerde bloedsomloop vermindert de zuurstoftoevoer en de afvoer van celvloeistoffen en afvalstoffen.


Een centrale rol in dit geheel speelt het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Een hogere oestrogeenspiegel leidt tot een grotere opslag van vocht in het lichaam, wat de neiging tot cellulitis versterkt. De oestrogeenspiegel stijgt met name tijdens de pubertijd, de zwangerschap en in de menopauze. Ook tijdens de menstruatie en door pilgebruik is dit het geval.

Het ontstaan en de verdere ontwikkeling van cellulitis is een complex proces. Naast aanleg en persoonlijke constitutie, zijn er talloze beïnvloedbare factoren; en daarmee dus ook mogelijkheden tot verbetering. Met een natuurlijke lichaamsverzorging, gezonde voeding en beweging, werk je actief aan een mooi en gezond lichaam.

 

Behandeling van Cellulitis

Bij Ramses Health in Amsterdam bieden we een gespecialiseerde behandeling voor cellulitis. We gebruiken speciaal ontwikkelde oliën die diep doordringen in de vetcellen, waar ze helpen om afvalstoffen los te maken. Deze afvalstoffen worden vervolgens afgevoerd door verbeterde circulatie, wat resulteert in een strakkere en gladdere huid.

 

Onze behandeling biedt:

 

  • Vermindering van de zichtbaarheid van cellulitis
  • Verbetering van de huidstructuur
  • Bevordering van een gezonde bloed- en lymfecirculatie

 

Prijs: 150 euro

Boek nu