lage rug behandeling

Lage rugpijn

 

Wat is lage rugpijn?

Lage rugpijn, pijn gevoeld in de onderrug, is een veelvoorkomende klacht met diverse oorzaken. Deze pijn kan variëren van een tintelend gevoel tot scherpe pijnscheuten in de onderrug. In ongeveer 90% van de gevallen blijft de oorzaak onbekend. Lage rugpijn kan plotseling optreden of geleidelijk ontwikkelen en kan uitstralen naar de bilregio of zelfs de knie door zenuwbeknellingen.

 

De oorzaken van lage rugpijn

Ondanks dat er veel gevallen zijn waarbij de oorzaak van lage rugpijn onbekend is, is hieronder een aantal verschillende oorzaken uitgelicht hoe deze als gevolg lage rugpijn kunnen veroorzaken:

 

Rughernia/Ischias

Een lage rughernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf van de ruggengraat die zich bevindt onderaan de rug. Vanwege de hoeveelheid zenuwen die via de ruggengraat verplaatst kan deze uitstulping op een of meerdere zenuwen drukken of zelfs beklemd kan raken waardoor u lage rugpijn kan ervaren de lage rugpijn kan zich ook uitstralen naar de bilregio en benen. Als de zenuw ernstig wordt beklemd kunnen er gevoelsstoornissen of verlammingsverschijnselen voorkomen.

 

Vernauwing in onderrug, ook wel lumbale stenose genoemd

Deze aandoening komt vaak voor op de wat oudere leeftijd in onze maatschappij. De oorzaak is een vernauwing in het wervelkanaal, dit veroorzaakt weinig ruimte voor de passage van de zenuwen en dit zorgt voor druk op het zenuwweefsel. Deze druk ervaart men als lage rugpijn.

 

Stress

Zoals men tegenwoordig weet is stress niet goed voor ons lichaam. Het hebben van lange periodes van stress of een grote hoeveelheid werkdruk leidt tot gespannen spieren in het lichaam met onder anderen in de lage rug waardoor deze lage rugspieren verzuurd raken en er zo lage rugpijn ontstaat.

 

Een verkeerde houding tijdens werken of slapen

In veel gevallen ontstaat Lage rugpijn door een verkeerde houding tijdens het werken achter een bureau, studeren, ook is voor veel mensen lage rugpijn een gevolg van het hebben van een verkeerde slaaphouding. Dit zorgt ervoor dat de lage rugspieren onnodig de hele dag of gedeeltelijk verkeerd onder spanning staan wat resulteert in overbelaste lage rugspieren oftewel lage rugpijn.

 

Breuk in een wervel

De oorzaak van een breuk in de lage rugwervel is vrijwel altijd een ongeluk, waarbij de arts met spoed de lage rug stabiliseert en zelf laat genezen. In deze herstelperiode wordt de lage rug vastgezet met een corset om onnodige beweging te voorkomen voor een optimale genezing. Veel mensen hebben daarna nog last van stijve lage rug met de bijbehorende lage rugpijn. In veel gevallen gaat de lage rugpijn vanzelf weg en bij sommige gevallen resulteert dat in chronische lage rugpijn.

 

Scoliose

Scoliose is een kromming in de wervelkolom in het lichaam, vanwege deze onnatuurlijke kromming in de rug, kan deze zenuwen bedrukken wat leidt tot lage rugpijn. Het kan ook voorkomen dat de kromming zodanig groot is dat de zenuwen vanuit het ruggenmerg bekneld raken wat resulteert dat de lage rugpijn zich kan uitstralen naar de benen. Er kan ook een verminderd gevoel of kracht in de benen optreden.

 

Ziekte van Bechterew

De ziekte van Bechterew is een auto-immuunziekte die tijdens het aanvallen van de ruggenwervel ontstekingseiwitten vrijlaat in het lichaam. Waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan in gewrichten, pezen of spieren in het lichaam inclusief de spieren in de lage rug wat resulteert in lage rugpijn.

 

Spit

Spit is hevige lage rugpijn, dit wordt veroorzaakt door het verkrampen van de lage rugspieren. Spit is dan ook een aandoening waarvan de oorzaak verschillend kan zijn. Het kan ontstaan door een plotse snelle verkeerde beweging of een verkeerde zit of slaaphouding. Het resulteert in een hevig vorm van lage rugpijn

 

Behandeling van lage rugpijn

Bij Ramses Health begrijpen wij de impact die lage rugpijn kan hebben op uw dagelijks leven. De meeste vormen van lage rugpijn kunnen wij allemaal behandelen in onze vestiging in Amsterdam, dat doen we met onze speciaal gemaakte oliën en onze uniek geleerde technieken van het oude Egypte. Hiermee zorgen wij ervoor dat we de kern van de lage rugpijn aanpakken zodat snel resultaat geboekt kan worden. Vaak is volledige genezing van lage rugpijn mogelijk!

 

Prijs: 100 euro

 

Voor de chronische behandelingen van lage rugpijn zoals: Hernia, Spit, Ischias,bekkeninstabiliteit etc. is de prijs 150 euro

 

 

Boek nu