Oorsuizen (Tinnitus)

Oorsuizen (Tinnitus)

Wat is Oorsuizen?

Oorsuizen, beter bekend als tinnitus, is een aandoening waarbij men geluiden hoort die niet afkomstig zijn van een externe bron. Deze geluiden kunnen uiteenlopen van rinkelen en zoemen tot klikken, suizen of bruisen. Tinnitus kan zowel tijdelijk als chronisch van aard zijn. Hoewel het vaak niet als ernstig wordt beschouwd, kan het toch zeer hinderlijk zijn en een significante invloed hebben op de kwaliteit van leven.

 

De Rol van Zenuwen bij Tinnitus

Een belangrijke factor in het ontstaan van tinnitus kan compressie of beschadiging van zenuwen zijn. Deze vorm van tinnitus manifesteert zich vaak als gevolg van problemen die niet direct verband houden met het gehoor zelf, maar meer met de somatosensorische systemen van het lichaam. Zo kan bijvoorbeeld spierspanning de gehoorzenuw beïnvloeden en leiden tot tinnitus. Dit staat bekend als somatosensorische tinnitus.

 

Behandeling van Tinnitus

Bij Ramses Health bieden we gespecialiseerde behandelingen aan die gericht zijn op het effectief verlichten van de symptomen van oorsuizen. Onze benadering maakt gebruik van traditionele, gerichte technieken die toegepast worden op het kerngebied. Deze methoden hebben bewezen effectief te zijn in het verminderen en in sommige gevallen zelfs het volledig laten verdwijnen van tinnitus-symptomen.

 

Ons doel is niet alleen om verlichting te bieden van de onmiddellijke symptomen, maar ook om de onderliggende oorzaken van tinnitus aan te pakken, waardoor onze patiënten een betere levenskwaliteit kunnen ervaren. Elk behandelplan wordt op maat gemaakt, afgestemd op de individuele behoeften en omstandigheden van onze patiënten, om zo de meest effectieve resultaten te bereiken.

 

Prijs: 150 euro

Boek nu