Schouder behandeling

Schouderpijn

 

Wat is schouderpijn?

 

Schouderpijn komt vaak voor, dit komt omdat de schouder uit veel verschillende spieren ontstaat en een complex gewricht is. Schouderpijn gaat vaak gepaard met nekpijn en rugpijn.

 

De oorzaken van schouderpijn

 

Er zijn vele oorzaken die kunnen leiden tot schouderpijn. Hieronder zijn de meeste voorkomende oorzaken van schouderpijn te vinden: 

 

Artrose

Artrose is een aandoening van het kraakbeen in de gewrichten. Het kraakbeen wordt geleidelijk fragieler en resulteert in gewrichtspijn.  Artrose kan ook in de schouder voorkomen en schouderpijn veroorzaken. Dit kan een voortdurende schouderpijn zijn of schouderpijn die je voelt als je je arm wilt bewegen. Een veelvoorkomende klacht is dat de schouderpijn vooral ‘s nachts optreedt.

 

Bursitis

Bursitis is een slijmbeursontsteking in de schouder. De oorzaak van de ontsteking kan komen door een overbelasting van de spieren in de schouder of kan veroorzaakt worden door een ongeval waarbij de slijmbeurs ontstoken raakt in de schouder. Dit resulteert in schouderpijn die zich meestal bevindt aan van de schouder.  De schouderpijn kan beschreven worden als een doffe en zeurend of fel en scherp. Vanwege de schouderpijn die de ontsteking veroorzaakt is het heffen van de arm meestal onmogelijk.

 

Frozen Schoulder

De oorzaak van frozen schoulder is niet bekend, er is wel bekend dat het een aandoening is waarbij het gewrichtskapsel in de schouder opzwelt. Hierdoor wordt de bewegelijkheid van de schouder beperkt wordt en er schouderpijn vanwege de stijfheid van de schouder. Het is een vorm van gewrichtsontsteking

 

Tendinitis

In de meeste gevallen wordt schouderpijn veroorzaakt door tendinitis ook wel peesontsteking van de rotatorcuff genoemd. Dit ontstaat vanwege een irritatie en ontsteking van de pezen door bijvoorbeeld een voorafgaande blessure of het overbelasten van de schouder. Het resulteert in een acute schouderpijn bij het bewegen van de schouder, waardoor het heffen van de arm boven schouderhoogte zeer pijnlijk is. De nachtrust kan door de schouderpijn ook verstoord worden.

 

Behandeling van Schouderpijn

 

De behandeling van schouderpijn wordt uitgeoefend door middel van oliën en zelfontworpen technieken. Hierdoor pakken we de kern van het schouderpijn probleem aan. We hebben hiermee veel mensen met soortgelijke schouderpijn kunnen verlichten en in veel van de gevallen verdwijnt de schouderpijn compleet.

 

Prijs: 75 euro

 

Voor de chronische behandelingen van schouderpijn zoals: Frozen shoulder, Bursitis etc. is de prijs 150 euro

Boek nu